Dnevnik sprememb

3 minutno branje Objavljeno:

Tretja izdaja

[Oktober 2017]

Stran sem prenovila in jo tokrat izdelala s Hugom. Kot vidite, mi je še vedno všeč “retro” in preprost izgled, vendar tokrat serviran preko HTTPS. Za lažje sledenje spremembam na strani sem dodala RSS (https://www.youneedfeeds.com/) in kasneje še iskanje po strani. Stran naj bi bila odzivna in dostopna osebam z različnimi oviranostmi. V kolikor ni tako, mi prosim sporočite. Na strani vam še vedno ne ponujam piškotkov in podobnih sladkarij, kot tudi ne uporabljam analitike, saj cenim vašo zasebnost.

Druga izdaja

Druga fizika je zaenkrat še dosegljiva na fizika.zf42.net. Stran mi je všeč, le s skrbnikom strežnika na katerem je stran se nisem mogla nikakor dogovoriti glede HTTPS, zato sem storila edino kar sem lahko, če sem želela stran servirati preko HTTPS.

[30. april 2016]

Objava Format datoteke pdf

[22. april 2016]

Objavljena predstavitev za delavnico Ukazna vrstica - prvi stik (Ukazna vrstica - prvi stik z zapiski). Predstavitev vsebuje animacije, na kar vas nekateri spletni brskalniki opozorijo. Za ogled animacij, si predstavitev shrani na disk in odpri z Adobe Readerjem.

[17. april 2016]

Objavljen priročnik Izsiljevalski virusi - zaščita in ukrepi

[14. februar 2016]

Dodala sem ASCII art na vrh strani. Zrisala mi ga je sestra, obdelala sem ga jaz. Upam, da vam je všeč.

[18. januar 2015]

Fiziki sem nadela nova oblačila. Upam, da vam je všeč. Poleg povezav, ki naj bi bile na strani očitne, jih obstaja še nekaj, ki naj bi vam olajšale brskanje, če imate omogočen JavaScript in ne uporabljate Vimperatorja ali Pentadactyla ali kaj podobnega.
[Navigacija]
[1] Dodatno gradivo
[2] Gradivo
[3] Vaje
[4] /dev/random
In ostali bombončki…

[13. december 2014]

Objavljen drugi del serije Dodatno gradivo: Pojem relativnost in izbrane vsebine.

/*Zasluge v veliki meri pripisujem ITS Intertrade servisu, ki mi je “omogočil” nastanek tega gradiva.*/

[5. oktober 2014]

Objavljen prvi del serije Dodatno gradivo: Elementi fizikalnega polja.

[1. september 2014]

Objava v “Facebook” stilu:
Stran je posodobljena. Povečala sem font.

[31. oktober 2013]

Spletno stran sem postavila na novo, saj sem se naveličala CMS-jev. Spremni tekst se je glasil:

Saj veste oct31=dec25…

Pričujoča spletna stran je preprostejšega izgleda in ostredotočena na vsebino, ki jo posreduje. Obenem je enostavna za uporabo, saj se večina povezav do gradiv nahaja kar tu na prvi strani. Bleščečih strani s številnimi slikami, gumbi in oblački je dovolj. Tovrstno stran sem si zamislia tudi, da si sama nekoliko oddahnem od megalomanske kode in vseh CMS-jev tega sveta …

Pa še Musarjeva bo zadovoljna, saj je to stran brez piškotkov. ;) Vaših klikov ne bom beležila jaz, ampak le vaš ISP ponudnik, ISP ponudnik serverja na katerem se nahaja stran, NSA, CIA, SOVA, ASIS, R&AW, CSIS, DGSE, FSB, MSS, ISI, MI6, MOSSAD in vsi ostali, ki jih imate na svojem računalniku ali povezavi, pa če ste z njimi sezanjeni ali ne.

/ *Sedaj sem padla v vse filtre. Samo še freedom napišem, pa me sigurno zaprejo hehehe */

Za ogled strani priporočam Firefox.

Prva izdaja

[September 2006]

Nastala je prva fizika izdelana v Drupalu, ki pa se je ne spominjam rada. Je služila svojemu namenu, lepljenju učnih listov ipd.